Ambasada Franței și Institutul Francez din România lansează competiția de selecție a candidaturilor pentru obținerea unei burse de master sau doctorat destinată studenților români care doresc să își continue studiile în Franța.

Programul, dezvoltat încă din anul 1990, reprezintă cea mai importantă campanie de burse a unei țări străine în România, Guvernul Francez oferind peste 4 000 de burse studenților români pentru ca aceștia să se specializeze în Franța.

Pentru bursa de master, candidații trebuie să îndeplinească următoarele cerințe de eligibilitate: să aibă cetățenie română, să aibă validaţi trei sau patru ani de studii superioare (nivel Licenţă sau Master 1) sau să urmeze în prezent anul trei de Licenţă sau Master 1, să fi depus o cerere la una sau mai multe universități franceze (la alegerea sa).

Durata bursei guvernamentale la nivel de Master este de 10 luni, iar avantajele de care pot beneficia studenții sunt următoarele: bursa în valoare de 700 euro/lună, taxe de înscriere universitară de până în 5 000 euro, asigurare socială și de răspundere civilă, posibilitate de cazare în campusul universitar, în funcție de locurile disponibile și primirea şi consilierea pe toată durata sejurului de studii de către Campus Franţa.

În ceea ce privește bursa de doctorat, apelul este deschis tuturor domeniilor de studii doctorale.

Printre avantajele bursei guvernamentale de doctorat se numără : bursa propriu-zisă, în valoare de 1 415 euro/lună,  timp de 4 luni (3 ani în total), taxe de înscriere universitară de până în 5 000 euro, asigurare socială și de răspundere civilă, posibilitate de cazare în campusul universitar, în funcție de locurile disponibile și primirea şi consilierea pe toată durata sejurului de studii de către Campus Franţa.

Condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească tinerii care doresc să candideze pentru bursa doctorală sunt următoarele: să aibă cetățenie română, să aibă validat un master sau să urmeze în prezent anul doi de master, să fie înscris în anul I sau al-II-lea de doctorat, doctorat în cotutelă sau co-direcţie.

Candidaturile trebuie transmise prin e-mail la adresa: bourses.bucarest-amba@diplomatie.gouv.fr , termenul limită fiind 4 martie 2022.

Mai multe informații despre cele două programe de burse sunt publicate la adresa:

https://institutfrancais.ro/bucuresti/evenimente/bursele-guvernului-francez-master-doctorat/