Asociația Studenților în Drept, în colaborare cu cabinetul de avocatură Marieta Avram, vă invită să luați parte la un eveniment dedicat studenților din anul III din cadrul Facultății de Drept, Universitatea din București, în care vă veți putea testa cunoștințele într-un mod interactiv și util pentru viitoarea carieră juridică.

Tema în baza căreia se va desfășura Concursul de Procese Simulate, este de Dreptul Familiei. În sensul participării, doritorii trebuie să parcurgă 3 etape: cea a înscrierilor, cea scrisă și cea orală. Înscrierile echipelor formate din câte 2 studenți, se vor desfășura în perioada 8 – 14 martie 2022, ora 23:59, prin completarea formularului aferent. Apoi, echipele vor redacta memorii pe baza speței primite ulterior în format electronic. După evaluarea memoriilor, cele 6 echipe calificate în semifinală vor trebui să realizeze o serie de documente pe baza speței: o cerere de chemare în judecată, o întâmpinare, o cerere reconvențională și un eventual răspuns la aceasta.

Echipele calificate în această ultimă etapă trebuie să susțină pledoarii pe baza speței indicate, în fața unui juriu format din specialiști ai cabinetului de avocatură Marieta Avram și a cadrelor didactice din cadrul catedrei de Dreptul Familiei.
În finală se vor califica 2 echipe care, pe baza unor informații adăugate ulterior speței, vor susține cea de-a doua pledoarie în fața juriului.
Semifinala și finala se vor desfășura pe 9 aprilie 2022.
Pentru mai multe detalii despre eveniment, cei interesați sunt invitați să acceseze pagina de Facebook a evenimentului.
Sursă: https://www.facebook.com/events/476016940932080