La data de 17 martie 2022, Consiliul Superior al Magistraturii a validat rezultatele concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, desfăşurat în perioada iulie 2021-aprilie 2022.

Conform datelor statistice privind acest concurs, cei mai mulți dintre candidații admiși – 132 din totalul de 284 – provin de la Facultatea de Drept a Universității din București (absolvenți ai studiilor de licență), reprezentând un procent de 46.47 din total. Este cea mai importantă performanță a absolvenților facultății noastre la acest concurs, înscriindu-se în linia ascendentă din ultimii ani, când rezultatele au fost între 33-38% începând cu anul 2016, atingând 42.72% la precedentul concurs.

Având în vedere numărul de 707 de candidați absolvenți ai Facultății noastre – aproape un sfert din totalul candidaților -, procentul de reușită al absolvenților provenind de la Facultatea de Drept (18.67) a fost de asemenea cel mai bun din ultimii ani.

Facultatea de Drept a Universității din București îi felicită pe toți candidații admiși și le urează mult succes în activitatea pe care o vor desfășura. Suntem convinși că veți da dovadă de multă seriozitate în formarea profesională din cadrul Institutului Național al Magistraturii și că veți exercita cu onestitate și responsabilitate profesia pentru care vă veți pregăti. De asemenea, conducerea Facultății adresează mulțumiri tuturor cadrelor didactice implicate în pregătirea studenților, precum și Asociației Studenților în Drept pentru programele de pregătire desfășurate în vederea admiterii la Institutul Național al Magistraturii. Facultatea de Drept a Universității din București îi felicită de asemenea pe toți candidații admiși și în mod special pe cei care provin de la celelalte facultăți componente ale Hexagonului Facultăților de Drept care, împreună cu absolvenții noștri, reprezintă 88.38% din totalul celor admiși.

:: Sursa