Diplomacy7 este un proiect inovativ, constând în organizarea unei simulări de summit pentru studenții Facultății de Drept. Totul se bazează pe conceperea unor state complet noi, fundamentate pe elemente diverse ale tipologiilor existente, state care formează harta lumii D7.

ASD invită studenții din anii II-IV ai Facultății de Drept din cadrul Universității din București să devină actori ai scenei internaționale.

Aptitudinile de comunicare și convingere sunt singurele necesare, iar lipsa experienței în dezbateri nu reprezintă o problemă, concursul fiind axat pe negociere și diplomație. Proiectul se va desfășura astfel:

Etapa 1 – ÎNSCRIERILE

Acestea vor avea loc până pe data de 8 aprilie, ora 23:59, prin completarea următorului formular:

https://forms.gle/cJ1iG3FDJU2NzsNF9

Nota Bene: Locurile de participare sunt limitate la 7 echipe a câte 3 studenți, selecția realizându-se în funcție de ordinea înscrierilor. Diplomacy7 permite înscrierea atât individual, cât și în echipe deja formate. Formularul este INDIVIDUAL și conține o rubrică de preferințe în care veți putea numi persoanele alături de care doriți să participați, ori să alegeți repartizarea aleatorie.

Etapa 2 – ANUNȚARE PARTICIPANȚI

Pe data de 9 aprilie vor fi comunicate echipele oficiale și va fi distribuit ghidul de concurs participanților, pentru a se putea acomoda cu acest nou concept competițional.

Etapa 3 – TRAINING

Acesta va pune în discuție conceptele diplomatice necesare și va ajuta concurenții în înțelegerea tehnicilor de negocieri internaționale. De asemenea, va avea și o componentă informală referitoare la toate nelămuririle participanților cu privire la lumea D7 și la conflictele acesteia. Trainingul va fi susținut de profesioniști ai domeniului duminică, 10 aprilie, în format ONLINE, intervalul orar urmând a fi anunțat.

Etapa 4 – SUMMITUL D7

Competiția orală se va desfășura în data de 17 aprilie, în format *FIZIC*, intervalul orar urmând a fi anunțat. Echipele vor fi formate din câte 3 persoane, jucând rolul clasicilor reprezentanți ai statelor (Președinte, Șef al Guvernului și Ministru de Externe), care își vor negocia obiectivele de politică externă, încercând totodată să obțină pacea mondială în lumea D7. Problemele împăienjenite între statele D7 vor fi descusute pas cu pas pe parcursul unor negocieri care vor dura maximum 6 ore.

Etapa 5 – TRIMITEREA MEMORIILOR

Pentru a facilita depunerea concluziilor summitului D7, această etapă va avea loc în format scris, constând în redactarea unor proiecte de tratat, sub forma unui memoriu, până pe data de 30 aprilie, ora 23:59.

Etapa 6 – PREMIEREA

Va avea loc în format FIZIC, pe data de 6 mai.

 

Sursa:https://www.facebook.com/events/445759520638112?ref=newsfeed