În perioada 24 martie – 10 aprilie 2022 s-au desfășurat, în regim online, Rundele Internaționale ale Concursului Philip C. Jessup, cel mai mare concurs de Drept Internațional Public, în cadrul căruia participă în mod obișnuit peste 700 de echipe din 100 de state ale lumii.

Echipa Facultății de Drept a Universității din București a fost formată din studentele Maria Bodea, Elena Câdă, Denisa Călin, Sara Ghinea și Georgiana Lazăr și a avut ca antrenori pe lect. univ. dr. Elena Lazăr și asist. univ. dr. Victor Stoica.

La această ediție a concursului, echipa Facultății de Drept a obținut o serie de rezultate remarcabile:

1. În cadrul Rundelor Naționale ale concursului s-au obținut distincțiile pentru Cea mai bună echipă, Cel mai bun memoriu și Cel mai mult pledant (Maria Bodea).

2. La Rundele Internaționale ale concursului, pe lângă calificarea echipei în Rundele Avansate, Maria Bodea s-a remarcat ca fiind în topul celor mai buni pledanți la nivel internațional, obținând distincția de Cel mai bun pledant (Best Oralist) în Top 50 Oralists. În cadrul concursului au pledat peste 900 de studenți de la cele mai prestigioase universități ale lumii, precum Universitatea Harvard (câștigătoarea concursului din acest an), Universitatea Oxford, Universidad Nacional Autonoma de Mexico (UNAM), Universitatea din Viena, Universitatea Eotvos Lorand, Kings College, London.

Această performanță confirmă calitatea excepțională a școlii de Drept internațional a Facultății de Drept a Universității din București care a obținut, de-a lungul timpului, rezultate la cel mai înalt nivel la toate concursurile internaționale de top în domeniul Dreptului internațional public, pe lângă Philip C. Jessup: Ben Telders, Charles Rousseau, Rene Cassin, Jean Pictet și Price Media Law Moot Court.

Facultatea de Drept felicită întreaga echipă, studentele Maria Bodea, Elena Câdă, Denisa Călin, Sara Ghinea și Georgiana Lazăr, precum și antrenorii lect. univ. dr. Elena Lazăr și asist. univ dr. Victor Stoica, pentru efortul depus și pentru rezultatele excepționale obținute!

:: Sursa