Proiectul “Stop Automedicației” este adresat atât elevilor, cât şi studenților și are ca scop promovarea ideii de a merge la medic şi de a consulta un specialist chiar şi pentru probleme de sănătate uzuale.

Acest proiect a luat ființă ca un răspuns la problema cauzată de administrarea de medicamente, și mai ales antibiotice, fără prescriere sau fără un consult medical în prealabil. Un astfel de comportament la scară largă ar putea să creeze probleme majore, precum apariția unor bacterii multirezistente la antibiotice. 

Proiectul își propune astfel creşterea complianţei în relaţia medic-pacient, precum şi evitarea situaţiilor de dozaj necorespunzător al medicamentelor, unele dintre ele cu risc pentru sănătate. De asemenea, proiectul inițiază tinerii în abordarea unei atitudini care să favorizeze apelarea pacienților la consult medical în orice situații și le oferă posibilitatea de a-și lărgi orizonturile și de a fi în temă cu problemele medicale de actualitate.

Dacă această temă vi se pare una de actualitate și doriți să aflați mai multe, vă așteptăm la prezentarea care va avea loc pe data de 20 aprilie, ora 18 la Facultatea de Drept, Universitatea din București. Pentru a vă înscrie, completați formularul atașat:

https://forms.gle/EKy8eELUiXvTZdfb6

Sursa: https://www.facebook.com/events/950426982289472/?ref=newsfeed