Centrul de Drepturile Omului şi Colegiul Juridic Franco-român de Studii Europene anunţă organizarea preselecţiei pentru concursul internaţional pe teme de Drept European al Drepturilor Omului “René Cassin”, ediția 2022.

În ceea ce privește cerințele de recrutare pentru a face parte din echipa de concurs sunt:

  • calitatea de student al Facultăţii de Drept a Universității din București în anul III sau anul IV de studii ori masterand
  • o foarte bună cunoaştere a limbii franceze
  • aptitudinea de a vorbi în public şi de a lucra în echipă
  • cunoştinţe de bază în domeniul Dreptului Internaţional Public şi al Dreptului Internaţional al Drepturilor Omului

Echipa va fi formată din 3 studenți, iar selecția va avea loc în data de 1 noiembrie 2021, începând cu ora 13.00, constând într-o discuție în limba franceză referitoare la o speță relevantă. Această discuție se va desfășura în sistem on-line (meet.google.com/etb-pjqv-xca), iar speța va putea fi consultată chiar pe pagina web a concursului. Participanții vor putea utiliza orice material scris sau electronic pe care îl consideră necesar.

Comisia de selecție va fi formată din lect. univ. dr. Daniela Deteșeanu (putând fi contactată la adresa: daniela-anca.deteseanu@drept.unibuc.ro), respectiv lect. univ. Carmen Achimescu (cu adresa: carmen.achimescu@drept.unibuc.ro).