Facultatea de Drept a Universității din București anunţă organizarea preselecţiei pentru concursul internaţional pe teme de Drept sportiv Sports Arbitration MOOT 2022 – ediția 2022.

Cerințe pentru participarea la selecție:

1. calitatea de student al Facultăţii de Drept a Universității din București în anul II, III sau anul IV de studii de licență
2. o foarte bună cunoaştere a limbii engleze
3. aptitudinea de a vorbi în public şi de a lucra în echipă
4. cunoştinţe de bază în domeniul Dreptului Sportiv, în special asupra modului de organizare al FIFA, legislația aferentă FIFA, cât și regulile de bază ale jocului de fotbal, dar și aspectele administrative specifice (drepturi TV, perioade de transferuri, statutul juridic al jucătorilor de fotbal, regula fair-play-ului financiar)
5. disponibilitatea de a participa la un curs intensiv în domeniul arbitrajului sportiv, desfășurat în cadrul pregătirii pentru competiție, în intervalul 29 noiembrie – 3 decembrie 2021.

Selecţia va avea loc în data de 4 noiembrie 2021, începând cu ora 17.00, și va consta într-o discuţie, în sistem on-line, în limba engleză, pe marginea unui caz fictiv care va fi comunicat participanților la selecție, după înscriere. În timpul discuției, participanţii vor putea consulta orice material (în format scris sau electronic) pe care îl consideră necesar.

Înscrierile se vor putea face până la data de 1 noiembrie 2021, prin completarea formularului disponibil în link (https://forms.gle/3FnZcSeV3sLhg3ha7).

După expirarea termenului de înscriere, va fi comunicat link-ul Google meet, în vederea susținerii interviului.

Mai multe detalii privind Sports Arbitration Moot 2022: https://www.sportsarbitrationmoot.com/who

Comisia de selecție:
Lect. univ. dr. Daniela Deteșeanu
Dr. Vlad-Cristian Soare