Asociația Studenților în Drept organizează conferința „Inside the Criminal Mind”, conferință în cadrul căreia studenții își vor putea consolida cunoștințele de criminologie, criminalistică și de psihologie judiciară, prin raportarea la spețe cunoscute.

În acest sens, ASD a lansat următoarea invitație către studenții doritori să participe:

Sângele îmi pulsează haotic, iar sunetul bătăilor inimii deja mă asurzește. Măcar așa zarva din Piața Romană devine mai ușor de suportat. Orașul ăsta mă îngrozește, sunt prea mulți oameni pentru o fată de 18 ani din provincie.

Totuși, îmi doresc atât de mult să trec de admiterea aceasta. Simt că viitorul meu aici va fi unul de succes.
Anca, 6 iulie 1977, București

În parcul hipodrom este plin de poliție. Două mâini de femeie într-un pachet aruncat la întâmplare au făcut zarva din Piața Romană să devină de-a dreptul ignorabilă. Povestea acestora s-a dovedit a fi mai puternică decât bătăile inimii Ancăi. Și totuși, unde e Anca?
8 iulie 1977, București

Te invităm alături de noi într-o lume în care misterul este la el acasă, în care tensiunea atinge cote inimaginabile. Iar în această lume, scopul nostru este să aflăm adevărul sau „unde e Anca?”.

Dacă ești pasionat de criminologie, criminalistică și psihologie judiciară, te așteptăm marți, 9 noiembrie, în intervalul orar 10:00-12:00, la conferința „Inside the Criminal Mind”.
Aceasta se va desfășura pe platforma ZOOM, fiind difuzată live și pe pagina de facebook a evenimentului.

Vom parcurge împreună un amănunțit drum de cercetare a unora dintre cele mai spectaculose crime din România, alături fiindu-ne Col. (r.) Paul Chiriac. Acesta a lucrat ca ofițer judiciar în Poliția Capitalei aproape toată cariera sa, având șansă să lucreze cu mulți judiciariști de renume. Unul dintre mentorii săi a fost chiar Dumitru Ceacanica, un nume care a adus faimă Poliției Române, care prin genialitatea sa a elucidat unele dintre cele mai grele anchete din România postbelică. Printre acestea putem aminti de cazul „Rîmaru”, de „Omul cu ciocanul” și, desigur, de cazul „Anca”.

Despre toate acestea, dar și despre viața de judiciarist, ne va vorbi Col. Paul Chiriac la această ediție a „Inside the Criminal Mind”, subsumat aceluiași scop comun: să aflăm adevărul!

Sperăm că nu mai stai pe gânduri! Noi te așteptăm!

Și totuși, „unde e Anca?”