Marți, 16 noiembrie, în intervalul orar 20:00 – 22:00, Asociația Studenților în Drept, împreună cu Societatea Studenților în Medicină din Bucureşti, organizează o nouă ediție a conferinței „Anatomia unei Crime”, o ediție ce promite să vă capteze atenția și să vă răspundă la toate întrebările în legătură cu modul de analiză și de soluționare a unei crime, de pașii ce trebuie urmați în vederea identificării criminalului.

Domnul procuror criminalist Zafer Sadîc și domnul comisar șef Florin Lăzău vor prezenta etapele ce sunt parcurse de la momentul săvârșirii crimei și până la data identificării criminalului. Vom afla cum, prin intermediul portretelor robot de îmbătrânire facială, infractorul va putea fi identificat și la peste 20 de ani de la săvârșirea crimei, deși fizionomia acestuia s-a schimbat în mod considerabil. De asemenea, alături de medicul primar de medicină legală asist. univ. dr. Filip Perde și medicul psihiatru și istoric al medicinei prof. univ. dr. Octavian Buda vom afla cum se stabilește cauza morții, cum probele pot contribui la identificarea criminalului și totdată, vom încerca să înțelegem care au fost motivele ce l-au determinat pe criminal să săvârșească infracțiunea, precum și modul în care acesta percepe crima.

Detalii despre spețele și situațiile ce urmează a fi analizate în timpul conferinței pot fi găsite pe pagina evenimentului.