Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din București va organiza în data de 3 decembrie 2021 Competiția de proiecte studențești „Dimensiunea juridică a noilor tehnologii” – cu referire la Tema generală a sesiunii  de la nivelul Academiei de Studii Economice, respectiv “Digitalizarea în ASE”.

Lucrările aferente programului competițional se vor desfășura online, pe platforma Zoom.

Obiectul competiției constă în realizarea unor proiecte care trebuie să aducă un plus de valoare în domeniul regimului juridic al noilor tehnologii (metavers, internetul lucrurilor, inteligență artificială, blockchain, crypto).

Programul competițional se adresează tuturor studenților din cadrul Academiei de Studii Economice din București, înmatriculați la forma de învățământ ”cu frecvență”, programul de studii licență și master, în anul universitar 2021-2022.

La finalul competiției vor fi acordate 3 premii (premiul 1, 2 și 3) și două mențiuni. Premiile sunt acordate din bugetul DMCI din cadrul Academiei de Studii Economice  din București.

Participarea în cadrul competiției se va realiza individual sau în echipe – fiind dezbătute probleme juridice relevante.

Calendar competiție:

  • 13-14 noiembrie 2021 – Promovarea evenimentului în rândul studenților
  • 15-19 noiembrie 2021 – Formarea echipelor și depunerea cererilor de înscriere la programul competițional
  • 20-30 noiembrie 2021  – Depunerea proiectelor de către studenții înscriși/echipele înscrise la adresa de mail decanat@drept.ase.ro
  • 3 decembrie 2021 – Prezentarea proiectelor
  • 6-9 decembrie 2021 – Evaluarea proiectelor depuse de către membri comisiei.
  • 10 decembire 2021 – Premierea

Pentru detalii, condiții, formulare și procedura privind înscrierea și depunerea proiectelor:  https://drept.ase.ro/competitii-studentesti/

Înscriere și depunere proiecte pe e-mail: decanat@drept.ase.ro