Sorting by

×

ELSA (The European Law Students’ Association) Bucharest organizează, în perioada 15 noiembrie – 11 decembrie 2021, cea de-a II-a ediție a unui eveniment destinat studenților și tinerilor profesioniști, Open Legislation. Evenimentul se desfășoară on-line.

Prin această ediție, Open Legislation își propune să aducă în atenția publică FinTech & Financial Innovations. Pornind de la impactul pe care tehnologia și sistemul juridic financiar îl au în societate și luând în considerare amploarea subiectului, proiectul este  alcătuit din două etape: Program Academic și Drafting.

În acest sens, Open Legislation dorește să reunească 20 de participanți, studenți ai Facultăților de Drept din țară, precum și studenți de la alte facultăți cu specific economic sau real, pentru a asista la o serie de prelegeri și workshopuri.

Prima zi de Program Academic a fost formată din prelegerea „FinTech Innovations & Capital Market”, susținută de Sorin Mititelu, co-fondator și CEO al Optimus FinTech, și din workshopul „Client Interview | Banking Edition”, prezentat de Magda Săndulescu, directorul executiv al RoFinTech, și Andreea Porojan, manager parteneriate FinTech în cadrul Raiffeisen Bank Romania.

A doua zi de Program Academic i-a avut ca speakeri în cadrul prelegerii „Blockchain & Cryptocurrency” pe Sergiu Vasilescu, fondator și Managing Partner al VD Law Group, și pe  Luca Dejan, co-fondator și partener al VD Law Group, iar workshopul „Banking System Dynamics in the Age of Technology” a fost susținut de Cosmin Cosma, co-fondator și CEO al Finqware.

A treia zi de Program Academic va curpinde prelegerea „Analysis of Ethics and Financial Crimes” și workshopul „Data exchange & Cybersecurity in Modern Finance”, susținut de Sergiu Vasilescu, fondator și Managing Partner al VD Law Group, și de Luca Dejan, co-fondator și partener al VD Law Group.

A patra zi de Program Academic se va desfășura alături de Mihaela Gherghe, avocat în cadrul Rizoiu & Poenaru, care va susține prelegerea „FinTech Regulations in the European Union”, urmată de workshopul „Legislative Drafting & Procedure”.

Participanții vor fi împărțiți ulterior în 4 grupuri de lucru în cadrul cărora, sub îndrumarea unui coach, vor aplica, timp de două săptămâni, cunoștințele dobândite în vederea redactării unui draft de inițiativă legislativă. În ultima săptămână, fiecare grup își va prezenta activitatea pentru ca cel mai bun draft să fie premiat.

Coachii vor fi Mădălina Hristescu, fondator și Managing Partner al firmei de avocatură Hristescu & Partners, Tudor Nistor, specializat în chestiuni ce privesc reglementarea plăților electronice și a monedei electronice, Tudor Stanciu, co-fondator al Digital 2 Law, și George Farauanu, co-fondator Confidas.

Open Legislation contribuie la formarea studenților și a tinerilor profesioniști prin aprofundarea și dobândirea de noi cunoștințe atât în domeniul FinTech, cât și în cel al tehnicii legislative, susținând, astfel, inovația și responsabilitatea socială.