În perioada 25 noiembrie-10 decembrie 2021, Institutul Român pentru Drepturile Omului (IRDO) și Centrul pentru Drepturile Omului din cadrul Universității Titu Maiorescu (CEDROM) se alătură demersurilor internaționale din cadrul Campaniei celor ”16 zile de activism; Pune Stop Violenței!” și subliniază importanța reunirii, într-un efort sinergic, a demersurilor de conștientizare și sensibilizare a fenomenului violenței împotriva femeilor.

Protecția drepturilor femeilor trebuie să preocupe conștiința comunității internaționale având în vedere că dimensiunea de gen este un aspect integrat în toate politicile și acțiunile elaborate în domeniul drepturilor omului.

În cadrul Campaniei IRDO-CEDROM, scopul este de a sublinia puterea mesajului ca instrument de modelare a personalității umane în scopul prevenirii și combaterii violenței împotriva femeilor.

Campania pornește de la mesajul ONU: STOP VIOLENȚEI ÎMPOTRIVA FEMEILOR!

Detalii despre campanie și mesajele ce vor fi diseminate în decursul celor 16 zile de activism (25 noiembrie – 10 decembrie) pot fi accesate aici.