În seria de conferințe vocaționale, Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează la data de 10 decembrie, ora 16, conferința dedicată profesiei de judecător.

Conferința va fi susținută de dl. Judecător dr.  George-Alexandru Lazăr  de la Judecătoria Sectorului 4 București.

Dl. George-Alexandru Lazăr este absolvent al Facultății de Drept din Cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Este judecător în cadrul Judecătoriei Sectorului 4 București începând cu anul 2015 și colaborator în cadrul Departamentului de Drept Penal al Facultății de Drept, Universitatea din București.

În 2020 a obținut titlul de doctor în drept cu teza publicată sub titlul „Sistemul sancționator aplicabil persoanelor juridice”. În perioada formării în cadrul Institutului Național al Magistraturii a câștigat premiul pentru cea mai bună lucrare scrisă în cadrul Concursului de eseuri în materia dreptului omului și, în calitate de membru al echipei INM a câștigat concursul THEMIS, în Cracovia, 2014. În 2021 a devenit formator în cadrul EASO (European Asylum Support Office), instituția europeană care gestionează formarea magistraților în dreptul azilului.

Cuvântul de deschidere va fi adresat de Dna. Conf. univ. dr. Ioana Maria Costea, decanul Facultății de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Moderatorul conferinței: Lect. univ. dr. Nicolae-Horia Țiț

Conferința se va desfășura on-line, pe platforma Cisco Webex, la adresa :

https://uaic.webex.com/uaic/onstage/g.php?MTID=eed43c6e5a7dacb285d0db3c662383ae1