JURIDICE NEXT

O nouă orientare a studenților din drept

 

Una dintre primele lecții pe care le învățăm la facultățile de drept este aceea a creării dreptului ca necesitate pentru buna funcționare a comunităților. Pentru ca oamenii să se unească în comunități inițial mai mici, iar apoi din ce în ce mai complexe, a fost nevoie de existența unor viziuni comune atât pentru a-și îndeplini nevoile de bază, cât și pentru a se dezvolta, iar dreptul a luat naștere într-un mod firesc, natural și pragmatic pentru a contribui la edificarea societății ca piatră de temelie.

În același mod firesc, natural și pragmatic a luat naștere și proiectul JURIDICE NEXT, un pas în plus pe care dorim să-l aducem în lumea studenției de la drept. Identificarea nevoilor comunităților studențești de afirmare și, totodată de promovare a atributelor academice, unește noile generații pe un drum comun căruia dorim să-i oferim o nouă orientare numită generic NEXT.

Așa cum dreptul însuși este un organism viu care este mereu corelat cu nevoile societății, așa dorim a fi un organism viu și proiectul JURIDICE NEXT care să fie conectat la cerințele studenților față de planurile academic și personal. Principala provocare pentru fiecare dintre noi, studenții, este de a ridica noi borne în domeniul juridic pentru a avea la ce ne raporta ca metode de evidențiere a propriilor reușite.

Azi, mai mult decât oricând, conectivitatea dintre noi este una imediată și într-o permanentă evoluție, dar rămâne limitată în ceea ce privește promovarea încercărilor noastre de atingere a performanței contributive ca dorință de a face parte din latura relevantă a dreptului. Astfel, JURIDICE NEXT este gândit ca o platformă de apropiere a studenților, dar și ca o platformă de a fi îndrăzneț în atingerea propriilor obiective, fie că amintim publicarea de articole, promovarea evenimentelor studențești, recenzii de manuale, etc.

Conturarea prezentului proiect este realizată de către studenți în jurul proiectului JURIDICE.ro, sub umbrela căruia sperăm să ajungem la fiecare comunitate studențească în parte și să fim acel punct de reper în comunitățile academice atunci când dorința de afirmare va lua naștere, atât la nivel personal, cât și la nivel de grup.

– Echipa JURIDICE NEXT